Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe ptysie z kruszonką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pomarańczowe ptysie z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowe-ptysie-z-kruszonka1-2.jpg)
![Krok 2 - Pomarańczowe ptysie z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowe-ptysie-z-kruszonka2-2.jpg)
![Krok 3 - Pomarańczowe ptysie z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowe-ptysie-z-kruszonka3-2.jpg)
![Krok 4 - Pomarańczowe ptysie z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowe-ptysie-z-kruszonka4-2.jpg)
![Krok 5 - Pomarańczowe ptysie z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowe-ptysie-z-kruszonka5-2.jpg)
![Krok 6 - Pomarańczowe ptysie z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowe-ptysie-z-kruszonka6-2.jpg)
Delikatne ciasto parzone, posypane słodką kruszonką i wypełnione po brzegi puszystym kremem pomarańczowym na bazie serka mascarpone. Idealne na deser!
mąka pszenna | 1/2 szkl |
mleko | 1/2 szkl |
masło lub margaryna | 60 g |
jajko | 2 szt |
sól | 1 szczypta |
masło | 100 g |
mąka pszenna | 1/2 szkl |
cukier | 1/2 szkl |
serek mascarpone | 250 g |
śmietana kremowa 30% | 200 g |
sok pomarańczowy | 1 1/2 szkl |
budyń śmietankowy | 1 op |
galaretka pomarańczowa | 1 op |
woda | 1/2 szkl |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: