Przepis i sposób przygotowania na: Precle orzechowe
Kroki postępowania
Do przesianej mąki dodajemy 2 jaka, żółtko, mleko, sól, wyrośnięte drożdże i wyrabiamy ciasto.
Pod koniec mieszenia dodajemy miękkie masło i orzechy, zagniatamy aż składniki się ładnie połączą.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Wyjmujemy wyrośnięte ciasto na blat, odpowietrzamy i wałkujemy na ok.2 cm
![Krok 1 - Precle orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/precle-orzechowe1-2.jpg)
Formujemy precle i układamy na wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
![Krok 2 - Precle orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/precle-orzechowe2-2.jpg)
Studzimy na kratce.
![Krok 3 - Precle orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/precle-orzechowe3-2.jpg)