Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec śmietanowo malinowy
Kroki postępowania
Ubijamy jaja z cukrem na puch ( powiększa nam się i powiększa , prawie biała pianka )
![Krok 1 - Przekładaniec śmietanowo malinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przekladaniec-smietanowo-malinowy1-2.jpg)
Dodajemy mąkę do zmiksowanych jaj z cukrem .
![Krok 2 - Przekładaniec śmietanowo malinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przekladaniec-smietanowo-malinowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Przekładaniec śmietanowo malinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przekladaniec-smietanowo-malinowy3-2.jpg)
Pieczemy 25 minut w 170 stopniach .
![Krok 4 - Przekładaniec śmietanowo malinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przekladaniec-smietanowo-malinowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Przekładaniec śmietanowo malinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przekladaniec-smietanowo-malinowy5-2.jpg)
Ubijamy śmietanę z cukrem na sztywno i dodajemy łyżką serek mascarpone.
Miksujemy na jednolita masę.
Smarujemy biszkopt masą przykładamy drugim biszkoptem , resztę masy idzie na wierzch .
Do miski wlewamy maliny deserowe z owocami.
Do garnka wlewamy wodę i dodajemy agar mieszamy i podgrzewamy do rozpuszczenia ( jak dochodzi do gotowania to już jest rozpuszczony ) .
Dodajemy rozpuszczony agar z woda do m naszych malin deserowych i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
Kiedy nam już zaczyna tężeć przekładamy na nasz biszkopt z masa śmietanowo mascarpone.
![Krok 6 - Przekładaniec śmietanowo malinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przekladaniec-smietanowo-malinowy6-2.jpg)