Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 1. Zapiekany makaron z sosem z sera pleśniowego
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 1. Zapiekany makaron z sosem z sera pleśniowego foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-1.-zapiekany-makaron-z-sosem-z-sera-plesniowego1-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 1. Zapiekany makaron z sosem z sera pleśniowego foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-1.-zapiekany-makaron-z-sosem-z-sera-plesniowego2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 1. Zapiekany makaron z sosem z sera pleśniowego foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-1.-zapiekany-makaron-z-sosem-z-sera-plesniowego3-2.jpg)
![Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 1. Zapiekany makaron z sosem z sera pleśniowego foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-1.-zapiekany-makaron-z-sosem-z-sera-plesniowego4-2.jpg)
![Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 1. Zapiekany makaron z sosem z sera pleśniowego foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-1.-zapiekany-makaron-z-sosem-z-sera-plesniowego5-2.jpg)
![Krok 6 - Przepis dnia II, odc. 1. Zapiekany makaron z sosem z sera pleśniowego foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-1.-zapiekany-makaron-z-sosem-z-sera-plesniowego6-2.jpg)
![Krok 7 - Przepis dnia II, odc. 1. Zapiekany makaron z sosem z sera pleśniowego foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-1.-zapiekany-makaron-z-sosem-z-sera-plesniowego7-2.jpg)
![Krok 8 - Przepis dnia II, odc. 1. Zapiekany makaron z sosem z sera pleśniowego foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-1.-zapiekany-makaron-z-sosem-z-sera-plesniowego8-2.jpg)
makaron świderki | 400 g (ugotowany al dente) |
olej rzepakowy | (do smażenia) |
cebula | 1 szt. (pokrojona w kostkę) |
czosnek | 2 ząbki (plastry) |
pieczarki | 8 szt. (obrane, plastry) |
pomidorki koktajlowe | 5 szt. (pokrojonych) |
ser pleśniowy | 100 g |
wino białe wytrawne | 100 ml |
śmietana kremówka | 300 ml |
pomidory suszone Smak | 2 łyżki |
kapary całe Smak | 1 łyżeczka |
ser żółty | 4 łyżki (tarty) |
bazylia | 1/2 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
tymianek | |
Papryka ostra mielona Prymat | |
bazylia świeża | kilka listków (do dekoracji) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: