Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 11. Śledź z sosem piernikowym i orzechami włoskimi
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 11. Śledź z sosem piernikowym i orzechami włoskimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-11.-sledz-z-sosem-piernikowym-i-orzechami-wloskimi1-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 11. Śledź z sosem piernikowym i orzechami włoskimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-11.-sledz-z-sosem-piernikowym-i-orzechami-wloskimi2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 11. Śledź z sosem piernikowym i orzechami włoskimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-11.-sledz-z-sosem-piernikowym-i-orzechami-wloskimi3-2.jpg)
![Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 11. Śledź z sosem piernikowym i orzechami włoskimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-11.-sledz-z-sosem-piernikowym-i-orzechami-wloskimi4-2.jpg)
filety śledziowe | 400 g (solone, wymoczone) |
olej rzepakowy | 1 szklanka |
Przyprawa do grzanego wina i piwa z nutą korzenną Prymat | 2-3 łyżek |
piernik | 200 g (czerstwy, starty) |
miód wielokwiatowy | 2 łyżki |
miód pitny | 100 ml |
wino czerwone wytrawne | 100 ml |
sok z cytryny | 2 łyżki |
Cynamon cały Prymat | |
orzechy włoskie | 1/2 szklanki |
kiełki | |
szczypiorek | (grubo pokrojony) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: