Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia IV, odc. 39: Piernik marchwiowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 39: Piernik marchwiowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-39-piernik-marchwiowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 39: Piernik marchwiowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-39-piernik-marchwiowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 39: Piernik marchwiowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-39-piernik-marchwiowy3-2.jpg)
Do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy wkładamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika na godzinę, do temperatury 180 stopni.
![Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 39: Piernik marchwiowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-39-piernik-marchwiowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 39: Piernik marchwiowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-39-piernik-marchwiowy5-2.jpg)
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1 szczypta |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | |
masło | 1/2 kostki |
miód | 2 łyżki |
mąka | 50 dag |
orzechy włoskie | 1 garść |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
marchew | 4 szt. |
jajko | 4 szt. |
cukier | 1 szklanka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
mięta liście | |
lody waniliowe | |
cukier puder |
Do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy wkładamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika na godzinę, do temperatury 180 stopni.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: