Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia IV, odc. 20: Zrazy z szynki w boczku z sosem grzybowym i kaszą gryczaną
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 20: Zrazy z szynki w boczku z sosem grzybowym i kaszą gryczaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-20-zrazy-z-szynki-w-boczku-z-sosem-grzybowym-i-kasza-gryczana1-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 20: Zrazy z szynki w boczku z sosem grzybowym i kaszą gryczaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-20-zrazy-z-szynki-w-boczku-z-sosem-grzybowym-i-kasza-gryczana2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 20: Zrazy z szynki w boczku z sosem grzybowym i kaszą gryczaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-20-zrazy-z-szynki-w-boczku-z-sosem-grzybowym-i-kasza-gryczana3-2.jpg)
Tak przygotowane zrazy podajemy z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.
![Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 20: Zrazy z szynki w boczku z sosem grzybowym i kaszą gryczaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-20-zrazy-z-szynki-w-boczku-z-sosem-grzybowym-i-kasza-gryczana4-2.jpg)
kasza gryczana | 1 szklanka |
włoszczyzna | |
ogórki kwaszone | |
boczek wędzony | plastry |
rosół wołowy | |
cebula | |
szynka wieprzowa | 1 kg |
ziele angielskie | |
Liść laurowy suszony Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
grzyby suszone | 20 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Musztarda sarepska Prymat | |
olej | |
masło | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: