Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia IV, odc. 7: Trio burgerów z indyka z warzywnymi frytkami
Kroki postępowania
Pietruszkę, marchewkę i ziemniaki kroimy w słupki. Układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy przyprawą do ziemniaków, skrapiamy olejem z pomidorów suszonych. Pieczemy przez 10-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 ˚C.
![Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 7: Trio burgerów z indyka z warzywnymi frytkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-7-trio-burgerow-z-indyka-z-warzywnymi-frytkami1-2.jpg)
Mięso mielone z indyka łączymy ze śmietaną i przyprawą do indyka.
![Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 7: Trio burgerów z indyka z warzywnymi frytkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-7-trio-burgerow-z-indyka-z-warzywnymi-frytkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 7: Trio burgerów z indyka z warzywnymi frytkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-7-trio-burgerow-z-indyka-z-warzywnymi-frytkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 7: Trio burgerów z indyka z warzywnymi frytkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-7-trio-burgerow-z-indyka-z-warzywnymi-frytkami4-2.jpg)
Następnie przygotowujemy sos. Do miski wkładamy majonez, wsypujemy sos sałatkowy włoski i dokładnie mieszamy.
![Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 7: Trio burgerów z indyka z warzywnymi frytkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-7-trio-burgerow-z-indyka-z-warzywnymi-frytkami5-2.jpg)
![Krok 6 - Przepis dnia IV, odc. 7: Trio burgerów z indyka z warzywnymi frytkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-7-trio-burgerow-z-indyka-z-warzywnymi-frytkami6-2.jpg)
![Krok 7 - Przepis dnia IV, odc. 7: Trio burgerów z indyka z warzywnymi frytkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-7-trio-burgerow-z-indyka-z-warzywnymi-frytkami7-2.jpg)
![Krok 8 - Przepis dnia IV, odc. 7: Trio burgerów z indyka z warzywnymi frytkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-7-trio-burgerow-z-indyka-z-warzywnymi-frytkami8-2.jpg)