Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-21.-podudzia-z-kurczaka-po-mysliwsku1-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-21.-podudzia-z-kurczaka-po-mysliwsku2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-21.-podudzia-z-kurczaka-po-mysliwsku3-2.jpg)
![Krok 4 - Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-21.-podudzia-z-kurczaka-po-mysliwsku4-2.jpg)
![Krok 5 - Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-21.-podudzia-z-kurczaka-po-mysliwsku5-2.jpg)
![Krok 6 - Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-21.-podudzia-z-kurczaka-po-mysliwsku6-2.jpg)
podudzia z kurczaka zagrodowego | 8 szt. |
chudy boczek | 100 g |
cebula | 12 szt. (posiekane w kostkę) |
czosnek | 4 ząbki (plastry) |
śliwki suszone | 4 szt. (przekrojone na pół) |
morele suszone | 4 szt. (przekrojone na pół) |
soczewica | 100 g (ugotowana/konserwowa) |
wino czerwone wytrawne | 100 ml |
przecier pomidorowy | 2 łyżki |
rosół z kury | 1 litr |
miód | 2 łyżki |
szczypiorek | 1 pęczek |
marynata | |
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat | 1 opakowanie |
Musztarda delikatesowa Prymat | 2 łyżki |
olej rzepakowy | 1/2 szklanki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | (do smaku) |
Pieprz czarny grubo mielony Prymat | (do smaku) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: