Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-6.-duszona-fasola-z-boczkiem-i-kielbasa1-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-6.-duszona-fasola-z-boczkiem-i-kielbasa2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-6.-duszona-fasola-z-boczkiem-i-kielbasa3-2.jpg)
![Krok 4 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-6.-duszona-fasola-z-boczkiem-i-kielbasa4-2.jpg)
fasola | 200 g (ugotowana) |
chudy boczek | 100 g (pokrojony w kostkę) |
kiełbasa wiejska | 100 g (plastry) |
przecier pomidorowy | 2 łyżki |
Musztarda rosyjska Prymat | 2 łyżki |
pomidor pelati | 2 puszki (pokrojony) |
rosół z kury Kucharek | 500 ml |
cebula | 2 szt. (pokrojone w kostkę) |
czosnek | 4 ząbki (plastry) |
ogórki konserwowe | 1 słoik |
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat | 1 opakowanie |
Papryka słodka mielona Prymat | (do smaku) |
Pieprz czarny mielony Prymat | (do smaku) |
olej rzepakowy | (do smażenia) |
natka pietruszki | (do dekoracji) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: