Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia V: Filet z kurczaka z serem camembert, odc. 38
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis dnia V: Filet z kurczaka z serem camembert, odc. 38 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-filet-z-kurczaka-z-serem-camembert-odc.-381-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis dnia V: Filet z kurczaka z serem camembert, odc. 38 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-filet-z-kurczaka-z-serem-camembert-odc.-382-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia V: Filet z kurczaka z serem camembert, odc. 38 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-filet-z-kurczaka-z-serem-camembert-odc.-383-2.jpg)
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej z suszonych pomidorów i smażymy na nim piersi z kurczaka. Piersi smażymy z każdej strony po 4 minuty, zaczynając smażenie od strony skóry.
![Krok 4 - Przepis dnia V: Filet z kurczaka z serem camembert, odc. 38 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-filet-z-kurczaka-z-serem-camembert-odc.-384-2.jpg)
![Krok 5 - Przepis dnia V: Filet z kurczaka z serem camembert, odc. 38 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-filet-z-kurczaka-z-serem-camembert-odc.-385-2.jpg)
Kurczaka wyjmujemy z piekarnika, zdejmujemy folię i ponownie wstawiamy jeszcze na ok. 3 minuty do piekarnika, zwiększając temperaturę do 220 stopni, aby kurczak się zarumienił.
Kurczaka podajemy z kaszką i suszonymi pomidorami.
![Krok 6 - Przepis dnia V: Filet z kurczaka z serem camembert, odc. 38 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-filet-z-kurczaka-z-serem-camembert-odc.-386-2.jpg)