Przepis i sposób przygotowania na: Pszenny chleb z piwem na zakwasie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pszenny chleb z piwem na zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenny-chleb-z-piwem-na-zakwasie1-2.jpg)
![Krok 2 - Pszenny chleb z piwem na zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenny-chleb-z-piwem-na-zakwasie2-2.jpg)
![Krok 3 - Pszenny chleb z piwem na zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenny-chleb-z-piwem-na-zakwasie3-2.jpg)
Upieczony chleb wyjąć z foremki i wystudzić na kratce kuchennej.
![Krok 4 - Pszenny chleb z piwem na zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenny-chleb-z-piwem-na-zakwasie4-2.jpg)
piwo | 1 szklanka |
zakwas żytni | 30 gram |
mąka pszenna typ 650 | 50 gram |
zaczyn chlebowy | cały |
mąka pszenna typ 650 | 500 gram |
woda | 250 mililitr |
sól | 1,5 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: