Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety po azjatycku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pulpety po azjatycku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-po-azjatycku1-2.jpg)
![Krok 2 - Pulpety po azjatycku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-po-azjatycku2-2.jpg)
![Krok 3 - Pulpety po azjatycku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-po-azjatycku3-2.jpg)
![Krok 4 - Pulpety po azjatycku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-po-azjatycku4-2.jpg)
![Krok 5 - Pulpety po azjatycku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-po-azjatycku5-2.jpg)
![Krok 6 - Pulpety po azjatycku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-po-azjatycku6-2.jpg)
mięso mielone | 700 g |
bułka czerstwa | 1 |
cebula | 1 |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżeczka |
jajko | 1 |
Papryka ostra mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
sól | 1 łyżeczka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2-3 łyżki, do obtaczania mięsa |
pomidory krojone z puszki | 400 g |
papryczka chilli | 2 |
imbir | 0,5 cm kawałek |
szalotka | 2 |
mleko kokosowe | 1 puszka |
sos sojowy | 2 łyżki |
bazylia świeża | 1 garść, listki |
olej do smażenia | |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: