Przepis i sposób przygotowania na: Rarytas z rumem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rarytas z rumem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rarytas-z-rumem1-2.jpg)
1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 budyń waniliowy ugotować w 0,5 litra mleka.
![Krok 2 - Rarytas z rumem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rarytas-z-rumem2-2.jpg)
Żółtka,cukier i cukier waniliowy utrzeć na puch mikserem. Ugotowany uprzednio budyń ostudzić. Dodawać po kolei do żółtek budyń na przemian z masłem. Do masy dodać karmel i uprzednio zamoczone 8 łyżeczek żelatyny w odrobinie wody ( żeby żelatyna się ładnie rozpuściła).
BAKALIE:
Orzechy,rodzynki i migdały (płatki) zamoczyć na 24 godziny rumem. Dodać do kremu.
![Krok 3 - Rarytas z rumem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rarytas-z-rumem3-2.jpg)
![Krok 4 - Rarytas z rumem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rarytas-z-rumem0-2.jpg)