Przepis i sposób przygotowania na: Razowy keks z daktylami
Kroki postępowania
Miękkie masło miksuję z cukrem na puszysty krem. Następnie dodaję po jednym jajku, każdorazowo dokładnie miksując.
Dodaję daktyle razem z wodą,w której się moczyły, krótko miksuję i dodaję partiami obie mąki, proszek do pieczenia i tym razem miksuję na najniższych obrotach miksera.
Ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o wymiarach 27 x 8,5 cm. Foremkę wstawiam do nagrzanego do 170°C piekarnika i piekę 75 minut do tzw. suchego patyczka.
![Krok 1 - Razowy keks z daktylami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowy-keks-z-daktylami1-2.jpg)
![Krok 2 - Razowy keks z daktylami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowy-keks-z-daktylami2-2.jpg)
![Krok 3 - Razowy keks z daktylami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowy-keks-z-daktylami3-2.jpg)