Przepis i sposób przygotowania na: Risotto truskawkowe z kremem balsamicznym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Risotto truskawkowe z kremem balsamicznym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-truskawkowe-z-kremem-balsamicznym2-2.jpg)
![Krok 2 - Risotto truskawkowe z kremem balsamicznym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-truskawkowe-z-kremem-balsamicznym3-2.jpg)
![Krok 3 - Risotto truskawkowe z kremem balsamicznym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-truskawkowe-z-kremem-balsamicznym1-2.jpg)
![Krok 4 - Risotto truskawkowe z kremem balsamicznym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-truskawkowe-z-kremem-balsamicznym0-2.jpg)
truskawki | 200 gram |
oliwa | 2 łyżki |
cebulka /o delikatnym smaku/ | 1 szt |
śmietana kremowa 30% | 2 łyżki |
sól do smaku | |
pieprz kolorowy | |
krem balsamiczny | do dekoracji |
wino białe | 100 ml |
bulion warzywny | 500 ml |
bazylia | kilka szt |
ryż do risotto | 160 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: