Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z groszkiem
Kroki postępowania
W głębokim rondlu roztopić masło. Wrzucić posiekaną drobno cebulkę. Zeszklić.
![Krok 1 - Risotto z groszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-groszkiem1-2.jpg)
Następnie wsypać ryż. Przesmażyć,
![Krok 2 - Risotto z groszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-groszkiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Risotto z groszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-groszkiem3-2.jpg)
Groszek przebrać, wrzucić na wrzątek, po 2 minutach odcedzić. Wsypać do ryżu pod koniec gotowania.
![Krok 4 - Risotto z groszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-groszkiem4-2.jpg)
Doprawić solą i pieprzem, gałką, wsypać pomidorki i dusić do miękkości ryżu i groszku.
![Krok 5 - Risotto z groszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-groszkiem5-2.jpg)
Na koniec dodać połowę natki pietruszki i sok z cytryny. Zamieszać, nałożyć na talerze, posypać odłożoną natką
![Krok 6 - Risotto z groszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-groszkiem6-2.jpg)