Przepis i sposób przygotowania na: Rogale z makiem
Kroki postępowania
do kubka wlać mleko i lekko je podgrzać, dodać cukier i drożdże, wymieszać do rozpuszczenia.
![Krok 1 - Rogale z makiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-makiem10-2.jpg)
Do misy robota wsypać mąkę i sól, wrzucić jogurt grecki,
![Krok 2 - Rogale z makiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-makiem11-2.jpg)
![Krok 3 - Rogale z makiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-makiem12-2.jpg)
Po tym czasie ciasto wyjąć na stolnicę, krótko zagnieść i podzielić na 9 kawałków.
![Krok 4 - Rogale z makiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-makiem13-2.jpg)
![Krok 5 - Rogale z makiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-makiem14-2.jpg)
Wyrośnięte rogale posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać makiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut, aż będą rumiane.
![Krok 6 - Rogale z makiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-makiem15-2.jpg)
Wystudzić na kratce
![Krok 7 - Rogale z makiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-makiem16-2.jpg)