Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki drożdżowe z serem
Kroki postępowania
Ciepłe mleko wymieszać z cukrem i pokruszonymi drożdżami oraz mąką, dodać 2 żółtka, rozpuszczone, przestudzone masło, cukier waniliowy, sól i dokładnie wyrobić ciasto.
Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.W między czasie przygotować masę serową: Ser twarogowy zmiksować, dodać cukier puder, 2 łyżeczki cukru waniliowego, budyń, 1 żółtko, otartą skórką z pomarańczy, dokładnie wymieszać. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z 1 białka.
![Krok 1 - Rogaliki drożdżowe z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-drozdzowe-z-serem11-2.jpg)
![Krok 2 - Rogaliki drożdżowe z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-drozdzowe-z-serem12-2.jpg)
![Krok 3 - Rogaliki drożdżowe z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-drozdzowe-z-serem13-2.jpg)
![Krok 4 - Rogaliki drożdżowe z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-drozdzowe-z-serem14-2.jpg)
![Krok 5 - Rogaliki drożdżowe z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-drozdzowe-z-serem15-2.jpg)
![Krok 6 - Rogaliki drożdżowe z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-drozdzowe-z-serem10-2.jpg)