Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki dyniowo śliwkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rogaliki dyniowo śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-dyniowo-sliwkowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Rogaliki dyniowo śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-dyniowo-sliwkowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Rogaliki dyniowo śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-dyniowo-sliwkowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Rogaliki dyniowo śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-dyniowo-sliwkowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Rogaliki dyniowo śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-dyniowo-sliwkowe5-2.jpg)
![Krok 6 - Rogaliki dyniowo śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-dyniowo-sliwkowe6-2.jpg)
mąka pszenna typ 500 | 400 g |
dynia | 1/2 szklanki purre |
żółtko jajek | 3 sztuki |
drożdże | 2 |
mleko 3,2% | 1/3 szklanki |
sól | 1 szczypta |
masło | 1 łyżka |
śliwki węgierki | 40 dkg |
cukier puder | 1 do posypania |
cukier kryształ | 3 łyżki |
jajko | 1 do posmarowania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: