Przepis i sposób przygotowania na: Roladki szynkowe w galarecie
Kroki postępowania
Na samym początku rozpuściłam kostkę rosołową w litrze gorącej wody, dodałam żelatynę. Musiała nieco przestygnąć.
Twarożek wymieszałam z jogurtem, drobno posiekaną cebulą i rzodkiewką (kilka rzodkiewek zostawiłam), przyprawiłam do smaku.
Na dnie foremek ułożyłam plasterki rzodkiewek (tych kilku odłożonych) i zalałam cieniutką warstwą bulionu z żelatyną. Odstawiłam do lodówki do zastygnięcia.
Następnie nakładałam twarożek na plasterki szynki, zwijałam w rulonik i układałam w blaszce. Zalewałam galaretą i do lodówki.
Kolejna warstwa szynek i znów galareta.
Moja uwaga:
--> Robiłam w dwóch foremkach więc szło dosyć szybko - najpierw zalewałam warstwę rzodkiewek w 1.foremce i wkładałam ją do lodówki. Wtedy zabierałam się za tą samą czynność z 2.foremką.
Gdy 2.chowałam do lodówki, galareta w blaszce nr1 już była stężona.
I tak na przemian z każdą kolejną warstwą..
![Krok 1 - Roladki szynkowe w galarecie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-szynkowe-w-galarecie1-2.jpg)
Ponowne chłodzenie i gotowe
![Krok 2 - Roladki szynkowe w galarecie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-szynkowe-w-galarecie2-2.jpg)
Wiem, wiem... muszę wprowadzić kilka poprawek ;)
![Krok 3 - Roladki szynkowe w galarecie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-szynkowe-w-galarecie0-2.jpg)