Przepis i sposób przygotowania na: Rurki krucho-drożdżowe z wanilią i kremem budyniowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rurki krucho-drożdżowe z wanilią i kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-krucho-drozdzowe-z-wanilia-i-kremem-budyniowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Rurki krucho-drożdżowe z wanilią i kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-krucho-drozdzowe-z-wanilia-i-kremem-budyniowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Rurki krucho-drożdżowe z wanilią i kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-krucho-drozdzowe-z-wanilia-i-kremem-budyniowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Rurki krucho-drożdżowe z wanilią i kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-krucho-drozdzowe-z-wanilia-i-kremem-budyniowym4-2.jpg)
Budyń gotujemy w 250ml mleka, powinien być dość gęsty, studzimy.
Margarynę bądż masło ucieramy z cukrem do białości, dodajemy ziarenka wanilii, sok z cytryny, powoli budyń cały czas ubijając, jeśli by się masa zaczęła rozwarstwiać, należy dodać więcej margaryny, ucierać aż będzie puszysta i kremowa, na koniec dodajemy alkohol, z wyczuciem. Jeśli będą spożywać to dzieci można pominąć.
Masę przekładamy do rękawa cukierniczego.
![Krok 5 - Rurki krucho-drożdżowe z wanilią i kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-krucho-drozdzowe-z-wanilia-i-kremem-budyniowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Rurki krucho-drożdżowe z wanilią i kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-krucho-drozdzowe-z-wanilia-i-kremem-budyniowym6-2.jpg)