Przepis i sposób przygotowania na: Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-polfrancuskie-z-kremem-budyniowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-polfrancuskie-z-kremem-budyniowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-polfrancuskie-z-kremem-budyniowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-polfrancuskie-z-kremem-budyniowym4-2.jpg)
mąka pszenna | 500 g |
masło | 250- g |
śmietana kwaśna | 250 ml |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
białko | 1 szt |
cukier | do obtoczenia |
mleko | 0,5 l |
budyń waniliowy | 1 szt |
cukier | 4 łyżki |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 4 szt |
mąka pszenna | 1 łyżeczka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
sok z cytryny | 1 łyżka |
masło | 200 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: