Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z kremem ptysiowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rurki z kremem ptysiowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-kremem-ptysiowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Rurki z kremem ptysiowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-kremem-ptysiowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Rurki z kremem ptysiowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-kremem-ptysiowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Rurki z kremem ptysiowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-kremem-ptysiowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Rurki z kremem ptysiowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-kremem-ptysiowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Rurki z kremem ptysiowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-kremem-ptysiowym0-2.jpg)
Ciasto: | |
mąka | 1 kg |
drożdże | 2 dag |
margaryna | 25 dag |
masło | 25 dag |
gęsta śmietana | 0,5 l |
żółtko jajek | 8 |
cukier | |
mleko | |
Krem: | |
cukier | 3/2 szklanki |
woda | 1/2 szklanki |
białko | 3 |
sok z cytryny | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: