Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana w szpinaku pod beszamelem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ryba zapiekana w szpinaku pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-zapiekana-w-szpinaku-pod-beszamelem1-2.jpg)
![Krok 2 - Ryba zapiekana w szpinaku pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-zapiekana-w-szpinaku-pod-beszamelem3-2.jpg)
Naczynie żaroodporne wysmarować delikatnie masłem, wyłożyć warstwę szpinaku ,a następnie płaty usmażonej ryby. Całość przykryć sosem beszamelowym.
![Krok 3 - Ryba zapiekana w szpinaku pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-zapiekana-w-szpinaku-pod-beszamelem2-2.jpg)
Po upieczeniu posypać obficie świeżym/lub suszonym/ koperkiem.
Jest to danie o zdecydowanym maślanym smaku ,ale w tym przepisie tak właśnie ma być. Rybę można podać z dodatkiem ryżu ,młodych ziemniaczków , ze świeżym pieczywem lub z grzankami .
![Krok 4 - Ryba zapiekana w szpinaku pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-zapiekana-w-szpinaku-pod-beszamelem0-2.jpg)