Przepis i sposób przygotowania na: Ryba/dorsz/ po włosku
Kroki postępowania
Nagrzać piekarnikdo temp. 180 st.Przygotować głęboką patelnię i wlać do niej oliwę.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojoną drobno cebulę, czosnek i tymianek ,lekko poddusić/ok.3-4 min./
Wlać wino i chwilę gotować do odparowania alkoholu.Następnie dodać pokrojone pomidory z puszki
wraz z zalewą i gotować sos ok. 10-15 min. do lekkiego zgęstnienia.
Pod koniec gotowania dodać kapary,pokrojone oliwki, i bazylię.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotowym sosem pomidorowym zalać przygotowane wcześniej filety rybne.
![Krok 1 - Ryba/dorsz/ po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rybadorsz-po-wlosku2-2.jpg)
![Krok 2 - Ryba/dorsz/ po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rybadorsz-po-wlosku1-2.jpg)
![Krok 3 - Ryba/dorsz/ po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rybadorsz-po-wlosku3-2.jpg)
![Krok 4 - Ryba/dorsz/ po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rybadorsz-po-wlosku0-2.jpg)