Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem truskawkowym
Kroki postępowania
Zagotować mleko z wodą, masłem, cukrem i wanilią.
![Krok 1 - Ryż z sosem truskawkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-sosem-truskawkowym8-2.jpg)
![Krok 2 - Ryż z sosem truskawkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-sosem-truskawkowym9-2.jpg)
Włożyć truskawki do garnka. Dodać cukier.
![Krok 3 - Ryż z sosem truskawkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-sosem-truskawkowym10-2.jpg)
![Krok 4 - Ryż z sosem truskawkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-sosem-truskawkowym11-2.jpg)
![Krok 5 - Ryż z sosem truskawkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-sosem-truskawkowym12-2.jpg)
![Krok 6 - Ryż z sosem truskawkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-sosem-truskawkowym13-2.jpg)
ryż basmati | 3 woreczki |
mleko 2% | 1 litr |
woda | 1 szklanka |
cukier brązowy | 1 łyżka |
laska wanilii | 1/2 laski |
masło | 0,5 łyżeczka |
śmietana jogurtowa | 2 kubki |
truskawki | 0,5 kg |
cukier brązowy | 5 łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: