Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukoli z figami i fetą
- sałatka z figami
- sałatka z sosem francuskim
- sałatka na lunch
- sałatka z owocami i serem
1. Oczyść rukolę i umieść ją na durszlaku, by ociekła z wody.
2. Przygotuj składniki: każdą figę przekrój na ćwiartki, ser feta pokrój w kosteczkę, upraż orzechy włoskie na suchej patelni.
3. Na talerzach ułóż rukolę, dodaj kosteczki fety, figi oraz prażone orzechy.
4. Przed samym podaniem sałatki przygotuj sos sałatkowy Francuski Prymat zgodnie z instrukcją na opakowaniu dodając oliwę i wodę.
5. Do tak przygotowanego sosu dodaj łyżeczkę musztardy francuskiej i opcjonalnie konfitury figowej, dzięki czemu sos nabierze wspaniałej struktury.
6. Polej sałatkę sosem sałatkowym.
Smacznego!