Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka z szparagami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 1 garść
szparagi białe 1 pęczek
cukier
sól
masło
kabanos 3 szt
pieprz
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z szparagami

Szparagi obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło solimy i kładziemy na masło szparagi. Na talerzach układamy roszponkę , następnie nakąłdamy ciepłe szparagi wraz z masłem. Posypujemy pokrojonym kabanosem , pieprzymy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 03.06.2013 05:22
Jak zwykle pięknie się prezentuje danie :)
jerzy3 02.06.2013 17:46
całe wieki nie jadłem szparagów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak