Przepis i sposób przygotowania na: Schab na kanapki z szynkowara
Z szynkowarem przygotowanie pysznych, domowych wędlin jest bardzo przyjemne i łatwe i przyjemne. Jedynie czasu potrzeba nieco więcej, ale taki już urok przygotowywania domowych wędlin :)
Z tego przepisu dowiesz się jak zrobić schab z szynkowara:
- jak przygotować zalewę / marynatę do schabu?
- jaki zrobić użytek z szynkowara?
- ile trzymać mięso w lodówce?
Kroki postępowania
![Krok 1 - Schab na kanapki z szynkowara foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-na-kanapki-z-szynkowara1-2.jpg)
W miseczce wymieszać paprykę, cukier puder, sól i żelatynę. Wsypać jednym ruchem do zalewy, mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Wystudzić.
![Krok 2 - Schab na kanapki z szynkowara foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-na-kanapki-z-szynkowara2-2.jpg)
Do szynkowara włożyć woreczek odporny na temperaturę, wlać troszkę zalewy na dno.
Włożyć oczyszczone i umyte mięso w kawałku, zalać zalewą, zawiązać woreczek i zamknąć szynkowar.
Wstawić do lodówki na 2 doby.
![Krok 3 - Schab na kanapki z szynkowara foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-na-kanapki-z-szynkowara3-2.jpg)
Po tym czasie wstawić szynkowar do garnka z wodą, parzyć 2 godziny w 80 stopniach. Wyjąć, wystudzić, schować na noc do lodówki.
![Krok 4 - Schab na kanapki z szynkowara foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-na-kanapki-z-szynkowara4-2.jpg)