Przepis i sposób przygotowania na: serkowo-pomidorowy dorsz ze szparagami na rabarbarowo-batatowym puree z rzodkiewkowym pesto
Kroki postępowania
Kiedy warzywa będą miękkie (po ok. 20 minutach), wyjmujemy je z piekarnika i dokładnie rozgniatamy widelcem, dodając pod koniec serek naturalny. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
![Krok 1 - serkowo-pomidorowy dorsz ze szparagami na rabarbarowo-batatowym puree z rzodkiewkowym pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serkowo-pomidorowy-dorsz-ze-szparagami-na-rabarbarowo-batatowym-puree-z-rzodkiewkowym-pesto1-2.jpg)
![Krok 2 - serkowo-pomidorowy dorsz ze szparagami na rabarbarowo-batatowym puree z rzodkiewkowym pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serkowo-pomidorowy-dorsz-ze-szparagami-na-rabarbarowo-batatowym-puree-z-rzodkiewkowym-pesto2-2.jpg)
![Krok 3 - serkowo-pomidorowy dorsz ze szparagami na rabarbarowo-batatowym puree z rzodkiewkowym pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serkowo-pomidorowy-dorsz-ze-szparagami-na-rabarbarowo-batatowym-puree-z-rzodkiewkowym-pesto3-2.jpg)
![Krok 4 - serkowo-pomidorowy dorsz ze szparagami na rabarbarowo-batatowym puree z rzodkiewkowym pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serkowo-pomidorowy-dorsz-ze-szparagami-na-rabarbarowo-batatowym-puree-z-rzodkiewkowym-pesto4-2.jpg)
Składanie potrawy- na talerzu wykładamy porcję pesto. Obok porcję puree (użyłam specjalnego ringu). Na puree układamy kawałek dorsza pod serkowo-otrębową pierzynką. Całość ozdabiamy słupkami rzodkiewki i zwieńczamy kilkoma kroplami rzodkiewkowego pesto. Smacznego!
![Krok 5 - serkowo-pomidorowy dorsz ze szparagami na rabarbarowo-batatowym puree z rzodkiewkowym pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serkowo-pomidorowy-dorsz-ze-szparagami-na-rabarbarowo-batatowym-puree-z-rzodkiewkowym-pesto5-2.png)