Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bananowy z tofu - z żurawiną
Kroki postępowania
Banany obrać, pokroić w mniejsze kawałki i zmiksować blenderem na mus z dodatkiem płynnego słodzika, soli i serwatki sojowej.
![Krok 1 - Sernik bananowy z tofu - z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-bananowy-z-tofu-z-zurawina2-2.jpg)
Dosypać fix do sernika i zmiksować dokładnie. Na końcu wmieszać suszoną żurawinę.
Masę sernikową przełożyć do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (ja użyłam kwadratowej foremki) - wyrównać powierzchnię.
![Krok 2 - Sernik bananowy z tofu - z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-bananowy-z-tofu-z-zurawina1-2.jpg)
Wstawić formę do nagrzanego piekarnika i piec 45-55 minut.
Po upieczeniu pozostawić sernik w otwartym piekarniku przez 20-30 minut, następnie wystudzić i shłodzić w lodówce.
![Krok 3 - Sernik bananowy z tofu - z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-bananowy-z-tofu-z-zurawina0-2.jpg)