Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z chałwą i likierem czekoladowym
Kroki postępowania
Markizy wrzucić do rozdrabniacza (kremu nie usuwać), zmiksować na okruchy.
![Krok 1 - Sernik na zimno z chałwą i likierem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-chalwa-i-likierem-czekoladowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik na zimno z chałwą i likierem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-chalwa-i-likierem-czekoladowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik na zimno z chałwą i likierem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-chalwa-i-likierem-czekoladowym3-2.jpg)
Do rondelka wlać śmietankę, gdy się zagotuje, zdjąć z ognia, wsypać żelatynę, wymieszać dokładnie do rozpuszczenia. Wrzucić pokruszoną chałwę. Zmiksować blenderem na idealnie gładką masę. Wystudzić.
![Krok 4 - Sernik na zimno z chałwą i likierem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-chalwa-i-likierem-czekoladowym4-2.jpg)
Do śmietanki wlać likier i wymieszać.
![Krok 5 - Sernik na zimno z chałwą i likierem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-chalwa-i-likierem-czekoladowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Sernik na zimno z chałwą i likierem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-chalwa-i-likierem-czekoladowym6-2.jpg)
Przelać masę na schłodzony spód. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypać pokruszonym ciasteczkiem
![Krok 7 - Sernik na zimno z chałwą i likierem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-chalwa-i-likierem-czekoladowym7-2.jpg)