Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z porzeczkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik na zimno z porzeczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-porzeczkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik na zimno z porzeczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-porzeczkami2-2.jpg)
Żelatynę zalewam 3 łyżkami zimnej wody.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczam w szklance wody gorącej, dodaję żelatynę i mieszam tak długo aż żelatyna się rozpuści. Porzeczki obrane i umyte, przecieram przez sitko. Odłożyłam 4 łyżki porzeczek.
![Krok 3 - Sernik na zimno z porzeczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-porzeczkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik na zimno z porzeczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-porzeczkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik na zimno z porzeczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-porzeczkami5-2.jpg)
Galaretkę rozpuszczam w 300 ml wody. i studzę Porzeczkę przecieram przez sito i dodaję mus do zimnej ale płynnej galaretki. Wylewam na masę serową stężała Wstawiam do lodówki.
Śmietanę ubijam na sztywno, dodaję fix i łączę. Trzy łyżki porzeczek przecieram przez sito. Śmietanę przekładana do worka cukierniczego i dekoruję sernik. Polewam musem z porzeczki i dekoruję porzeczką, miętą.
![Krok 6 - Sernik na zimno z porzeczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-porzeczkami6-2.jpg)