Przepis i sposób przygotowania na: Sernik pomarańczowo czekoladowy
Kroki postępowania
Zapiekamy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym odstawiamy do wystudzenia.
Miksujemy twaróg z cukrem, mąką, skórką i sokiem z pomarańczy.
Dodajemy po jednym jajku cały czas miksując do połączenia składników.
Do drugiej miski odlewamy 2 szklanki masy i
dodajemy do niej roztopiona czekoladę, dokładnie łączymy składniki.
Na podpieczony spód wylewamy jasną masę a na nią czekoladową.
![Krok 1 - Sernik pomarańczowo czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-pomaranczowo-czekoladowy2-2.jpg)
Studziłam go w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
![Krok 2 - Sernik pomarańczowo czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-pomaranczowo-czekoladowy1-2.jpg)
Polewę wylewamy na wystudzony sernik, posypujemy skórką pomarańczową i odstawiamy do zastygnięcia.
Smacznego :)
![Krok 3 - Sernik pomarańczowo czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-pomaranczowo-czekoladowy0-2.jpg)