Przepis i sposób przygotowania na: Sernik śmietanowo kakaowy na biszkopcie.
Kroki postępowania
Przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki 25 na 32 cm i pieczemy w temp 175 stopni przez 20 minut.Studzimy.
![Krok 1 - Sernik śmietanowo kakaowy na biszkopcie. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-smietanowo-kakaowy-na-biszkopcie.1-2.jpg)
Bialka z jajek ubijamy z pół szklanki cukru.Żółtka ucieramy z resztą cukru.
Dodajemy po łyżce serka typu greckiego i proszek budyniowy.
Nastepnie dodajemy ser z wiaderka i ubitą pianę z bialek.
![Krok 2 - Sernik śmietanowo kakaowy na biszkopcie. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-smietanowo-kakaowy-na-biszkopcie.2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik śmietanowo kakaowy na biszkopcie. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-smietanowo-kakaowy-na-biszkopcie.3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik śmietanowo kakaowy na biszkopcie. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-smietanowo-kakaowy-na-biszkopcie.4-2.jpg)
Zostawiamy jeszcze 10 minut w piekarniku a gdy calkowicie wystygnie wkladamy do lodowki na całą noc.Polewamy polewą ktorej skladniki razem podgrzewamy na malym ogniu.
![Krok 5 - Sernik śmietanowo kakaowy na biszkopcie. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-smietanowo-kakaowy-na-biszkopcie.5-2.jpg)