Przepis i sposób przygotowania na: Serowy torcik z musem z kiwi
Kroki postępowania
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka, dalej miksować i następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu wsypać barwnik. Dokładnie wymieszać, wlać do okrągłej formy o średnicy 22cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 25minut. Wystudzić.Obwód spodu okrągłej formy o średnicy 26cm wyłożyć ptasim mleczkiem, w środek włożyć zielony biszkopt.
![Krok 1 - Serowy torcik z musem z kiwi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowy-torcik-z-musem-z-kiwi1-2.jpg)
Galaretki o smaku kiwi rozpuścić w 600ml wrzątku. W taki sam sposób rozpuścić galaretki cytrynowe, następnie pozostawić do stężenia. Stęgnięte galaretki pokroić w kostkę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i masłem, ciągle miksować dodając porcjami ser. Następnie dodać ubitą śmietanę i żelatynę rozpuszczoną w mleku. Dokładnie wymieszać i podzielić na dwie części. Do jednej dodać kostki galaretki kiwi a do drugiej kostki galaretki cytrynowej.
![Krok 2 - Serowy torcik z musem z kiwi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowy-torcik-z-musem-z-kiwi2-2.jpg)
Kiwi obrać i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do garnka, wlać wrzątek i podgrzewać na małym ogniu do momentu zagotowania. Owoce zmiksować blenderem do postaci gładkiego musu, wsypać galaretki i mieszać aż galaretki się rozpuszczą. Pozostawić do wystygnięcia musu.
![Krok 3 - Serowy torcik z musem z kiwi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowy-torcik-z-musem-z-kiwi3-2.jpg)
Ubić na sztywno śmietanę z cukrem pudrem. Torcik udekorować ubitą śmietaną, plasterkami kiwi i kolorowymi perełkami.
![Krok 4 - Serowy torcik z musem z kiwi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowy-torcik-z-musem-z-kiwi4-2.jpg)