Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w chrupiącej panierce
Kroki postępowania
Składniki do marynaty mieszamy i dokładnie obtaczamy w nich skrzydełka, zostawiamy je tak na około 12 godzin, na przykład na noc.
![Krok 1 - Skrzydełka w chrupiącej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/skrzydelka-w-chrupiacej-panierce1-2.jpg)
![Krok 2 - Skrzydełka w chrupiącej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/skrzydelka-w-chrupiacej-panierce2-2.jpg)
Po usmażeniu, przekładamy skrzydełka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni pieczenie od góry i w połowie czasu przekręcamy je na drugą stronę. Po tym czasie wyjmujemy i jemy gorące.
![Krok 3 - Skrzydełka w chrupiącej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/skrzydelka-w-chrupiacej-panierce3-2.jpg)