Przepis i sposób przygotowania na: Śledż na słodko
Kroki postępowania
![Krok 1 - Śledż na słodko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledz-na-slodko1-2.jpg)
![Krok 2 - Śledż na słodko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledz-na-slodko2-2.jpg)
![Krok 3 - Śledż na słodko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledz-na-slodko3-2.jpg)
Pamiętaj, przed schowaniem do lodówki sprawdź smak, jeśli jest jeszcze kwaskowe dodaj troszkę cukru, by pozniej znów nie było zbyt słodkie
![Krok 4 - Śledż na słodko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledz-na-slodko4-2.jpg)
filety śledziowe | 6 sztuk |
cebula biała | 4 sztuki |
jabłka antonówki | 3 sztuki |
cytryna | 1 sztuka |
szczypiorek | 1 pęczek |
śmietana 18 proc | 1,5 opakowania małe |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
cukier | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: