Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowe semifreddo
Kroki postępowania
Śliwki umyć, osuszyć, wydrylować. Wrzucić do naczynia żaroodpornego, wymieszać z cukrem. Piec około 40 minut w 180 stopniach aż owoce będą miękkie. Lekko przestudzić.
![Krok 1 - Śliwkowe semifreddo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowe-semifreddo1-2.jpg)
Zmiksować blenderem.
![Krok 2 - Śliwkowe semifreddo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowe-semifreddo2-2.jpg)
![Krok 3 - Śliwkowe semifreddo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowe-semifreddo3-2.jpg)
![Krok 4 - Śliwkowe semifreddo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowe-semifreddo4-2.jpg)
Dodać śliwowicę, wymieszać.
![Krok 5 - Śliwkowe semifreddo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowe-semifreddo5-2.jpg)
![Krok 6 - Śliwkowe semifreddo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowe-semifreddo6-2.jpg)
Przełożyć lody do dowolnej formy. Herbatniki połamać, wsypać i lekko wgnieść w masę lodową. Wstawić do zamrażarki na 3 godziny.
Gotowe semifreddo wyjąc z formy, pokroić w kawałki i od razu podawać.
![Krok 7 - Śliwkowe semifreddo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowe-semifreddo7-2.jpg)