Przepis i sposób przygotowania na: Smażone kluski ziemniaczane
Kroki postępowania
Ostudzone, obrane przecisnąć przez praskę. Dodać stopione, ale nie zrumienione, masło, żółtko, mąkę, sól, gałkę muszkatołową i zagnieść ciasto.
![Krok 1 - Smażone kluski ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-kluski-ziemniaczane1-2.jpg)
![Krok 2 - Smażone kluski ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-kluski-ziemniaczane2-2.jpg)
![Krok 3 - Smażone kluski ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazone-kluski-ziemniaczane3-2.jpg)
ziemniaki | 80 dag |
masło | 1 łyżka |
żółtko jajek | 1 szt |
mąka | 1 łyżka |
sól | 1 łyżeczka |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 0,25 łyżeczki |
olej do smażenia | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: