Przepis i sposób przygotowania na: Snickers
Kroki postępowania
Sodę rozpuścić w mleku i wraz z pozostałymi składnikami umieścić w malakserze i zmiksować. Następnie wyciągnąć i zarobić ciasto. Podzielić na 2 części.
![Krok 1 - Snickers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/snickers9-2.jpg)
Drugą część ciasta odstawić.
![Krok 2 - Snickers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/snickers10-2.jpg)
![Krok 3 - Snickers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/snickers11-2.jpg)
Masło rozpuścić z cukrem i miodem. Dodać orzechy i smażyć na małym ogniu ok. 10 min.
Drugą część ciasta rozwałkujemy. Wykładamy na blachę. Dziurkujemy widelcem i wylewamy masę orzechową. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na ok. 15 min.
Na ostygnięty pierwszy placek wykładamy masę. Następnie przykrywamy plackiem z orzechami.
![Krok 4 - Snickers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/snickers12-2.jpg)