Przepis i sposób przygotowania na: Sok z pigwy z miodem
Pigwa z miodem to idealne połączenie, w wyniku którego można otrzymać niezwykle aromatyczny i smakowity napój. Sok pigwowy sprawdzi się jako dodatek do wody, herbaty czy jako baza lemoniady. Nie musicie wzbogacać przygotowanych napojów dodatkiem cytryny czy cukru, ponieważ sok pigwowy ma w sobie wszystko co konieczne!
Kroki postępowania
Pigwę myjemy, kroimy na 4 i pozbawiamy pestek.
![Krok 1 - Sok z pigwy z miodem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sok-z-pigwy-z-miodem1-2.jpg)
Drobno kroimy.
![Krok 2 - Sok z pigwy z miodem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sok-z-pigwy-z-miodem2-2.jpg)
Zalewamy miodem, ok. 1 szklanka miodu na 1 kilogram pigwy.
![Krok 3 - Sok z pigwy z miodem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sok-z-pigwy-z-miodem3-2.jpg)
Odstawiamy na 2-3 dni.
![Krok 4 - Sok z pigwy z miodem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sok-z-pigwy-z-miodem4-2.jpg)
W tym czasie pigwa puści sok.
![Krok 5 - Sok z pigwy z miodem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sok-z-pigwy-z-miodem5-2.jpg)
Odcedzamy.
![Krok 6 - Sok z pigwy z miodem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sok-z-pigwy-z-miodem6-2.jpg)
Gotowe do picia jako dodatek do wody lub herbaty.
![Krok 7 - Sok z pigwy z miodem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sok-z-pigwy-z-miodem7-2.jpg)