Przepis i sposób przygotowania na: Śródziemnomorski chlebek do odrywania
Ciasto:
Masło rozpuścić i wystudzić. Drożdże rozpuścić w letnim mleku, dodać cukier oraz trzy łyżki mąki i dokładnie wymieszać. Odstawić rozczyn przykryty ściereczką w ciepłe miejsce, na ok. 15 minut.
![Krok 1 - Śródziemnomorski chlebek do odrywania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/srodziemnomorski-chlebek-do-odrywania0-2.jpg)
![Krok 2 - Śródziemnomorski chlebek do odrywania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/srodziemnomorski-chlebek-do-odrywania1-2.jpg)
![Krok 3 - Śródziemnomorski chlebek do odrywania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/srodziemnomorski-chlebek-do-odrywania2-2.jpg)
Nadzienie:
![Krok 1 - Śródziemnomorski chlebek do odrywania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/srodziemnomorski-chlebek-do-odrywania3-2.jpg)
Formowanie chlebka:
![Krok 2 - Śródziemnomorski chlebek do odrywania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/srodziemnomorski-chlebek-do-odrywania5-2.jpg)
![Krok 3 - Śródziemnomorski chlebek do odrywania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/srodziemnomorski-chlebek-do-odrywania6-2.jpg)
![Krok 4 - Śródziemnomorski chlebek do odrywania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/srodziemnomorski-chlebek-do-odrywania7-2.jpg)
![Krok 5 - Śródziemnomorski chlebek do odrywania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/srodziemnomorski-chlebek-do-odrywania8-2.jpg)
![Krok 6 - Śródziemnomorski chlebek do odrywania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/srodziemnomorski-chlebek-do-odrywania9-2.jpg)
Po tym czasie umieścić ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piec ok. 35 minut, do zrumienienia wierzchu chlebka. Po wyjęciu ciasta posmarować je lekko oliwą.
![Krok 7 - Śródziemnomorski chlebek do odrywania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/srodziemnomorski-chlebek-do-odrywania10-2.jpg)