Przepis i sposób przygotowania na: Strucla orzechowa
Kroki postępowania
Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami oraz cukrem i szczyptą soli, z laski wanilii wydrążyć nasionka i wymieszać z ciepłym mlekiem, po czym wlać do mąki i wyrabiać ciasto-dość krótko, tylko do połączenia, wlać lekko ciepłe rozpuszczone masło (2 łyżki) i zagnieść ponownie, uformować lekko w naczyniu, przykryć szczelnie folią spożywczą i chłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
![Krok 1 - Strucla orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-orzechowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Strucla orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-orzechowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Strucla orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-orzechowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Strucla orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-orzechowa4-2.jpg)