Przepis i sposób przygotowania na: Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną
Kroki postępowania
![Krok 1 - Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-z-ciasta-polfrancuskiego-drozdzowego-z-serem-i-zurawina1-2.jpg)
Mąkę przesiać do miski. Z 15dag mąki, drożdży, cukru i 100ml mleka zrobić rozczyn.
![Krok 2 - Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-z-ciasta-polfrancuskiego-drozdzowego-z-serem-i-zurawina2-2.jpg)
![Krok 3 - Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-z-ciasta-polfrancuskiego-drozdzowego-z-serem-i-zurawina3-2.jpg)
![Krok 4 - Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-z-ciasta-polfrancuskiego-drozdzowego-z-serem-i-zurawina4-2.jpg)
![Krok 5 - Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-z-ciasta-polfrancuskiego-drozdzowego-z-serem-i-zurawina5-2.jpg)
![Krok 6 - Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-z-ciasta-polfrancuskiego-drozdzowego-z-serem-i-zurawina6-2.jpg)
![Krok 7 - Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-z-ciasta-polfrancuskiego-drozdzowego-z-serem-i-zurawina7-2.jpg)
![Krok 8 - Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-z-ciasta-polfrancuskiego-drozdzowego-z-serem-i-zurawina8-2.jpg)
![Krok 9 - Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-z-ciasta-polfrancuskiego-drozdzowego-z-serem-i-zurawina9-2.jpg)
![Krok 10 - Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-z-ciasta-polfrancuskiego-drozdzowego-z-serem-i-zurawina10-2.jpg)
mąka pszenna | 45 dag |
drożdże | 3 dag |
cukier | 5 dag |
żółtko jajek | 3 szt |
masło | 5 dag |
mleko | 300 ml |
masło | 20 dag |
białko | 1 do posmarowania |
mąka | do podsypania |
ser biały | 30 dag |
cukier | 8 dag |
miód | 1 łyżka |
jajko | 1 szt |
wanilia | |
skórka pomarańczowa | |
żurawina suszona | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: