Przepis i sposób przygotowania na: Sum pieczony w warzywach z sosem porowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sum pieczony w warzywach z sosem porowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sum-pieczony-w-warzywach-z-sosem-porowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Sum pieczony w warzywach z sosem porowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sum-pieczony-w-warzywach-z-sosem-porowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Sum pieczony w warzywach z sosem porowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sum-pieczony-w-warzywach-z-sosem-porowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Sum pieczony w warzywach z sosem porowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sum-pieczony-w-warzywach-z-sosem-porowym4-2.jpg)
filet z suma | 35 dag |
papryka czerwona | 1/2 sztuki |
papryka żółta | 1/2 sztuki |
por | 1/2 sztuki |
sok z cytryny | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny grubo mielony Prymat | do smaku |
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat | 1/2 łyżeczki |
oliwa |
por | 1/2 sztuki |
masło | 2 łyżki |
oliwa | 1 łyżki |
bulion warzywny | 1/2 szklanki |
śmietana 30% | 1/2 szklanki |
sok z cytryny | 1 łyżka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: