Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

surówka z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt
jabłko 1 szt
cebula czerwona 1/2 szt
cytryna 1/2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z czerwonej kapusty

Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, wyciąć twarde części i drobno poszatkować. Włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości. Cebule czerwoną pokroić w piórka ułożyć na sitku na którym będziemy odsączać kapustę (cebula zmięknie). Ugotowana kapustę odsączyć i ostudzić. Przełożyć do miski. Dodać obrane i starte na tarce o grubych oczkach jabłko. Skropić sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 12.03.2014 08:49
pyszna surówka
Dorota59 28.01.2014 17:57
jedna z moich ulubionych surówek
Alex_M 03.09.2013 12:58
fajna suroweczka :)
Róża1 01.09.2013 12:52
jeszcze nie robiłam takiej , ale muszę zrobić:-)
Łukasz15 30.08.2013 22:07
Bardzo lubię taką surówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak