Przepis i sposób przygotowania na: Sushi Maki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sushi Maki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-maki6-2.jpg)
Układamy na niej listek Nori i rozkładamy ryż tak aby zostawić z brzegów odrobinę wolnego miejsca.
![Krok 2 - Sushi Maki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-maki7-2.jpg)
![Krok 3 - Sushi Maki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-maki8-2.jpg)
![Krok 4 - Sushi Maki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-maki9-2.jpg)
![Krok 5 - Sushi Maki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-maki10-2.jpg)
Podajemy z imbirem w zalewie lub wasabi :)
SMACZNEGO :)
![Krok 6 - Sushi Maki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-maki11-2.jpg)
nori | 6 listków |
ryż do sushi | 500 gram |
sos do ryżu | 3 łyżki |
imbir w zalewie | 1 słoiczek |
szczypiorek | 1 pęczek |
serek śmietankowy | 150 gram |
łosoś wędzony plastry | 100 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: