Przepis i sposób przygotowania na: SUSHI URAMAKI
Kroki postępowania
Nori układamy na bambusowej macie nakładamy na nie ryż na całej powierzchni (koniecznie wystudzony bo nori robi się gumowate).
Lekko dociskamy ręką i posypujemy uprażonym sezamem
![Krok 1 - SUSHI URAMAKI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-uramaki2-2.jpg)
Na środku smarujemy pasek wasabi, następnie wyciskamy niewielką ilość majonezu japońskiego (może być Winiary ma bardzo podobny smak). Układamy liście sałaty i plastry wędzonego łososia.
Oczywiście są to tylko przykładowe składniki ponieważ możemy układać co tylko lubimy , mamy naprawdę nieograniczoną ilość kombinacji.
![Krok 2 - SUSHI URAMAKI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-uramaki3-2.jpg)
Sushi podajemy z wasabi i marynowanym imbirem i w miseczce sos sojowy w którym moczymy kawałki sushi.
SUSHI JEMY PALCAMI!!!
![Krok 3 - SUSHI URAMAKI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-uramaki1-2.jpg)